Logo Picamoixons

Picamoixons

Alt Camp


Ets a: Portada > Agenda > Actes de Nadal a Pic...


Agenda

8 de Desembre de 2015 a 5 de Gener de 2016

Actes de Nadal a Picamoixons

Voltants del 8 de desembre dia de la Puríssima a diferents llars del poble.

Es comença a donar menjar cada dia al tió, i se'l tapa amb una manta perquè no passi fred. Al Tió li agraden les mateixes coses que als animals de peu rodó (excepte la palla), fruita, verdura, serradures o ous i tot se li ofereix en cru. També se li dóna aigua. 

 

11 de Desembre a les 19.30 h a la plaça de l’església .

Encesa dels llums de Nadal  amb concert  instrumental per part dels petits musics de Picamoixons  

Seguidament ....inauguració de les obres de rehabilitació de l’antiga Bassa de la plaça de Sant Isidre. I presentació del “Pessebre monumental de Picamoixons”.  I cantada De Nadales per part dels alumnes de la catequesis de Picamoixons

En finalitzar brindarem amb la primera copa de cava Nadalenc.

 

Organitza EMD Picamoixons. I amb la col.laboració de la Parraoquia de Picamoixons

 

13 de desembre a les 17 h  a la sala del local Social :

La Marató 2015: diabetis i obesitat.

La 24a edició de La Marató de TV3 es dedicarà a la diabetis i l'obesitat, les malalties metabòliques més freqüents a Catalunya.

Organitza: AAVV de Picamoixons.

Amb la Col.laboracó del la societat recreativa i els cafeters

 

19 de Desembre a les 19 h a la sala del local Social  Caga tió”.

Organitza AAVV Picamoixons.

 

24 de desembre nit de Nadal.

La Nit de Nadal és una festivitat àmpliament celebrada arreu del món la nit abans de Nadal en la tradició cristiana occidental i és una de les festes més àmpliament celebrades a Occident essent festiu en diversos països.

Les celebracions varien d'uns països a d'altres, però és bastant comú celebrar una reunió familiar per sopar i intercanviar regals. Es considera com una festa de caràcter cultural i familiar, ja que moltes famílies també es reuneixen al marge de la celebració religiosa.

25 de desembre Nadal

Nadal és la festivitat cristiana del naixement de Jesús que correspon al 25 de desembre, i el cicle de temps entre l'advent i l'epifania. És, juntament amb la Pasqua, la festa cristiana més important. De les esglésies cristianes, la Catòlica, la Protestant i algunes de les Esglésies Ortodoxes autocèfales, com ara la grega, la romanesa i la búlgara, celebren Nadal el 25 de desembre (la tradició afirma que des deLiberi I). Altres Esglésies Ortodoxes autocèfales, en canvi, com ara la de Constantinoble i la russa, el celebren el 7 de gener, ja que no van acceptar el calendari gregorià que va reformar el calendari julià de l'època romana.

Nadal ha esdevingut una tradició que se celebra arreu del món, fins i tot per gent que no pertany a aquesta religió, com és el cas de la Xina i el Japó. En català, la paraula Nadalve de "natalici", "naixement". Els anglosaxons usen el terme Christmas, que significa "missa de Crist", i en algunes llengües germàniques com l'alemany la festa s'anomena Weihnacht, que significa "nit de benedicció".

A l'hemisferi nord, Nadal coincideix amb l'inici de l'hivern i és normalment temps d'estar a casa i en família.

26 de desembre  Sant Esteve. 

Catalunya, és tradicional que la família es reuneixi a menjar amb l'altra meitat que no havia pogut el dia anterior. Al Principat és tradicional menjar canelons de primer i pollastre farcit o tall rodó de segon. De postres sempre cauen neules i torrons.

Hi ha una tradició prou estesa que fa que els més menuts de la casa, que hagin d'enfilar-se damunt d'una cadira per dir un poema (i no un vers) en veu alta. Si a la gent gran els agrada, el nen s'endurà uns quants dinerons de premi. El següent és un poema típic:

Sóc petitet així, no conec ningú, només el papa, la mama,  les neules i els torrons. I aquí tinc una butxaqueta, per ficar-hi calerons!!!

 

27 de Desembre Excursió al pessebre vivent de Mas de Castelló de Vandellós.

                 - 15  € els adults.

                 - 13  € dels nens de 4 a 9 anys.

                 -  Menors de 4 anys 10 euros.

                    Inscripcions a les oficines de l’EMD .

Sortida amb autocar a les 17 h al carrer major de davant del sindicat

Mínim de places per realitzar l’excursió 25, màxim  53.

Organitza: Consell de Cultura EMD Picamoixons.

 

31 de desembre a les 24h a la plaça de l’església.

Les campanades de Cap d’any.

Tots aquells veïns del poble que ho desitgin podran menjar el raïm al ritme de les campanades del nostre campanar de  l'església de Sant Salvador.

L'església parroquial està dedicada a Sant Salvador, d'estil neoromànic, acabada de bastir l'any 1904, i les obres foren dirigides per l'arquitecte Ramon Salas. De Picamoixons en depenia l'església de la Plana, caseria pròxima dins dels termes d'Alcover, la Riba i Mont-ral.

Organitza els veins del poble.

 

3 de Gener a les 17:30 h al cafe de la societat recreativa

Recollida de cartes als Reis, a càrrec dels Patges Reials.

Organitza : comisió de Reis.

 

3 de Gener a les 18:30 h al local social “ELS PASTORETS”

de Lluís Millá (Borrego i Carquinyoli) produït per TALIA TEATRE, l’espectacle estrella per aquestes festes nadalenques, amb més de 30 persones a l’escenari, entre actors, grallers, ballarins i dansaires.

Us presentem una obra tradicional, però que incorpora tècniques escèniques noves i participatives, on els nens poden cantar i ballar, pujar a l’escenari, baixar a les calderes del Pere Botero...). És una versió actualitzada, fresca, dinàmica i divertida per a tota la família, amb  efectes especials i audiovisuals, i amb molta musica. 105’ de diversió, tant pels grans, com pels més petits. Si voleu que el poble gaudeixi, les famílies s’ho passin molt bé i els nens i nenes se’n recordin, no us podeu perdre ELS PASTORETS del TALIA TEATRE.

Preu de l’entarda aduls 7 euros  infantils de 3 a 12 anys 4 euros La venda de les entrades 30¨ avanç de l’inici de l’obra

Organitza: Consell de Cultura del EMD

 

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

4 de Gener  de les 18h a les 20 h al local social “és l’hora del bultos”. 

Organitza : Comissió de Reis.

 

5 de Gener de les 11h a les 13h al menjador de l’escola Rocabruna de Picamoixons.

Taller de fanalets per la rebuda dels Reis Mags d’Orient.

Organitza : Pares i Mares de Picamoixons. 

 

 

5 de gener a les 18:30 h a l’estació de Tren:

Majestuosa  Cavalcada Reis Mags d’Orient.

Tradicionalment, el 5 de gener de cada any arriben Ses Majestats els Reis Mags a Picamoixons per portar regals a tots els nens i nenes del nostre Poble i també als grans. Arriben amb tren, i des d'allí, s'enfilen a les seves carrosses per passejar pels carrers principals del nostre poble, mentrestant els patges reparteixen els regals.

Organitza : Comissió de Reis.

© Ajuntament de Picamoixons, Tots els drets reservats - Qui som? - Normes de privacitat

Amb el suport de: Diputació de Tarragona. Logo Consell Comarcal de l'Alt Camp. Logo Consorci Administració Oberta de Catalunya. Logo